22/3/13

IES La Mallola: IN OUT


 
Ens hem apropat al IES  LA MALLOLA per entrevistar als sis alumnes de quart d’ESO  que han participat del projecte IN  OUT de la Universitat de Barcelona  amb la col·laboració del Ministeri d’educació.

Esplujove: Qui sou els integrants del grup de treball?

Tots: La Núria Burguillos, l’Esther Batlle, en Jaume Salvan , en Pol Villella , l’Oriol Cardús i en Guillem Bernadet

Esplujove: Us coneixíeu d’abans?

Tots : Si, encara que no anem junts a la mateixa classe. Tot i que ens coneixíem hi havia diferents graus de relació entre els membres que conformen el grup

Esplujove: Per què vosaltres sis?

Oriol: Va ser una tria aleatòria es buscava que els perfils fossin diferents per plasmar tots els diferents tipus d'alumnes que hi ha a l'institut.

Núria: Ens ho van proposar el director del Centre l’Arcadi i la professora de física la Mari Bajo, jo de fet vaig entrar per “suplir” una companya.

Esplujove: Que es aixó del IN / OUT?

Guillem: Ens va costar una mica entendre-ho però desprès d’un parell de sessions, ho varem tenir clar.

Núria: Se’ns va demanar que expliquem les coses i aprenentatges que fem i rebem a dins i a fora de l’escola, i  a partir d’allà varem començar a fer un treball de recerca.

Oriol: És un projecte de recerca on hem analitzat  les coses que fem i aprenem dins i fora de  l’escola, comparant-les , diferenciant-les i analitzant com les fem.

Esplujove: De qui depèn aquest projecte:?

Jaume: La Universitat de Barcelona encarrega a diferents instituts aquest treballs de recerca sobre aprenentatges adquirits a dins i fora del institut, d’aquí el “IN /OUT”

Esther: A partir dels nostres treballs, ells faran el seu propi treball de recerca. I extrauran les seves pròpies conclusions sobre els aprenentatges adquirits dins i fora de l’escola.

Esplujove: Heu rebut ajuda per part d’algù en aquest projecte?

Pol: Si ens han acompanyat al llarg de casi be les 15 sessions la Rachel Felder i en Xavier Giró de la Universitat de Barcelona.

També la Mari Bajo ens ha donat suport, si ho hem necessitat.

Esther: Els que ens ha agradat és que no es comportaven com uns professors, si no com part del grup, recolzant-nos, orientant-nos , esdevenint  un suport per nosaltres.

Esplujove: Un cop acabat el procés de recerca com vareu exposar-ho als professors?

Guillem: Se’m va acudir que ho podíem fer  mitjançant una presentació utilitzant “el Prezzi” , ja que es un programa que ens permetia entrar a varis components del grup alhora i treballar en el projecte plegats.

Esther: Jo estic contenta, al principi al estar acostumada a  fer servir el Power Point em feia una mica de por ,canviar al Prezzi, però l’he après a utilitzar i trobo que està molt bé.

Esplujove: Que penseu que heu après desprès de fer aquest treball a un nivell acadèmic?

Pol: Treballar en grup, normalment als treballs de grup cada un ens ocupem d’una part en canvi en aquests tots participaven de tots els processos.

Esplujove: I a un nivell personal?

Guillem: Que podem tenir una percepció del nostra entorn , molt diferent a la de la resta de les persones.

Esther: Saber fer un treball de recerca que també es pot aplicar a la nostre vida

Núria: Ens coneixem millor, jo no sabia coses com que l’Oriol juga al futbol, per exemple,  i ara desprès del projecte conec moltes més coses dels meus companys.

Esplujove: Recomanaríeu a altres joves fer aquest tipus de treball??

Tots: Si sens dubte.

Esplujove: Perquè?

Jaume: Sobretot perquè aprenguin a treballar en grup.

Núria: Si perquè et fa adonar-te de coses que aprens fora de l’institut, vull dir no tot s’aprèn a l’institut.

Oriol: Aprens a treballar en grup , a fer una recerca, a organitzar-te i a esforçar-te sense tenir una obligació acadèmica ho fas perquè vols i t'agrada fer-ho. També és un tipus de treball que es pot afegir al teu currículum.

Esplujove: Alguna cosa més que voldríeu afegir?

Tots : Agrair a la  Rachel, la Mari  i el Xavi el seu recolzament durant tot el procés.

Us deixem un enllaç al  seu treball , per la nostra part felicitar-los tot animant a la resta de joves de la ciutat de participar en aquest tipus d’experiències

TREBALL IN OUT IES SEVERO OCHOA 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica el teu anunci!