22/11/16

CONSELLS PER ENVIAR EL CURRÍCULUM PER E-MAIL


Enviar el currículum per e-mail sembla una tasca senzilla però has de tenir en compte uns detalls:

-     -Tria bé el compte d’e-mail des d’on enviaràs el currículum: és convenient crear un compte específic i neutre tipus nom.cognom@gmail.com. Ja que si fas servir un compte personal pot ser massa informal i perjudicar la teva reputació. Caldria que t’asseguressis de que escrivint la teva adreça electrònica en un buscador no aparegui informació privada que no t’agradaria donar a conèixer.

-    - Envia el teu currículum com arxiu pdf: l’avantatge que té el format pdf és que és inalterable, per tant, no es pot modificar i no canviarà el format si s’obre amb diferents versions.

-    - Posa-li el teu nom a l’arxiu adjunt: el currículum adjunt ha de portar el teu nom, és a dir, posa CV nom i cognoms. Si ho fas així facilitaràs la feina a la persona que ho rep, ja que molts candidats només posen currículum, però si li poses el teu nom és més fàcil de localitzar.

-   - Fes servir el cos de l’e-mail com a carta de presentació: ha de ser personalitzat per cada oferta de feina i en poques línies has de transmetre els motius suficients perquè el responsable tingui interès en obrir l’adjunt per descobrir el teu currículum.

-     - Envia un e-mail personalitzat per cada oferta de feina: no facis un enviament simultani, encara que sigui més còmode, les empreses destinatàries podrien detectar el teu e-mail com a spam i el bloquejarien en el filtre previ. I per altra banda, si fas un enviament per diversos llocs de feina, significa que estàs fent servir un missatge estàndard per tots i això és molt desaconsellable.

-   - En l’ assumpte de l’e-mail indica que es tracta d’un currículum: si fas autocandidatura pots posar com assumpte CV de nom i cognom o si coneixes la persona de contacte a la que ho has d’enviar llavors es posaria, a la atenció de...o A/A de... Si ho envies com a resposta a una oferta de feina que té referència, no oblidis posar-ho a l’assumpte: CV de nom i cognom per la vacant de... o CV de nom i cognom per l’oferta amb referència NT45.

-    -  Inclou la teva signatura al final de l’e-mail: es tracta de donar la màxima visibilitat a les teves dades de contacte i posar-li fàcil al reclutador, per això, inclou al final, el teu nom i cognoms, mòbil i correu electrònic.

-   - Tria el moment adequat per enviar el teu e-mail: la millor opció per enviar el teu currículum per e-mail és de dimarts a dijous i a primera hora del matí.

-  - Abans de donar-li a enviar, revisa-ho! Comprova la coherència, la claredat i l’ortografia del teu missatge, i sobretot, no oblidis adjuntar el teu currículum vitae.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica el teu anunci!