30/11/16

LES XARXES SOCIALS ENS AJUDEN A TROBAR FEINA


Les xarxes socials són el nou escenari per la recerca de feina. Els reclutadors consideren que el candidat actiu a les xarxes socials té més oportunitats laborals que el que no hi és. Per tant, això mostra una evolució en la selecció de personal ja que actualment, les empreses no tenen prou amb la informació que proporciones en una entrevista o amb el que llegeixen al teu currículum, a més a més, buscaran informació sobre tu a Internet, concretament a les xarxes socials. Mitjançant les xarxes socials, podràs accedir a un major nombre d’ofertes laborals i tindràs l’oportunitat de crear una bona reputació de tu mateix i vendre una bona imatge teva a les empreses reclutadores.

El primer que has de fer, tenint en compte el teu perfil professional i el sector a que et dediques, és triar quina xarxa social s’ajusta més a les teves necessitats.

LINKEDIN:  XARXA SOCIAL PROFESSIONAL I DIFUSIÓ DE CV

Pots introduir el teu perfil descrivint la teva formació i experiència professional. Trobaràs ofertes laborals i pots fer contactes amb persones que estan treballant  en empreses que t’interessen. Es creen grups de sectors i professions concretes, participa-hi per promocionar-te i relacionar-te. Segueix a les empreses referents del teu sector, a vegades, comparteixen vacants per aquest canal.




TWITTER: DIFUSIÓ DE PENSAMENTS, IDEES, OPINIONS...

Amb ella pots mostrar a les empreses que estàs informat i actualitzat sobre el que passa al teu sector laboral. Crea un perfil adaptat a la recerca de feina: amb nom complet, foto adient, descripció del perfil relacionada amb la teva professió.  Segueix a reclutadors, orientadors laborals, portals laborals, empreses en les que t’agradaria treballar... Pots buscar ofertes de feina fent servir #hashtags, com per exemple: #buscofeina,  #empleo,  #trabajo, #ofertadetrabajo, #buscotrabajo, etc.

GOOGLE+ / FACEBOOK: XARXES SOCIALS GENERALISTES

Si vols fer servir aquestes xarxes per buscar feina, adapta les teves dades (posa la teva formació, foto de perfil actualitzada i mail o telèfon de contacte...). Mostra els teus coneixements i el teu interès pel sector compartint contingut a la teva xarxa de contactes. En quant a la informació més íntima, és preferible que sigui privada perquè recorda que els reclutadors poden recollir informació sobre tu, ja que normalment es comparteixen fotos, opinions, a més d’interactuar amb amics i fer comentaris.  També existeixen grups d’ofertes de feina, fes-te membre del grup i interactua.




INSTRAGRAM / PINTEREST / SLIDESHARE / YOUTUBE / VIMEO:  PER COMPARTIR LA FEINA


Aquestes xarxes socials poden ser molt útils per professions creatives (dissenyadors, cantants,fotògrafs, publicistes, etc) ja que et permeten mostrar i compartir la teva pròpia feina.





➽➽Recorda! Tenir una bona reputació a internet és important per trobar una feina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica el teu anunci!